Branches

Omdat game based verandering kan overalMeteen naar trajecten

Overheid

Verandertrajecten bij gemeenten, provincies, ministeries en andere overheidsinstellingen. Niks nieuws, zou je zeggen. Klopt. Maar serious gaming met gedragsverandering als basis, is dat relatief gezien wel. En Salsaparilla heeft dé ervaring voor blijvende verandering. Al ruim 20 jaar (sinds 2000) maken en begeleiden we overheidstrajecten op maat. Geen ‘los’ adviesbureau of game-ontwikkelaar, maar best of both worlds met een bak aan ervaring en kennis. 

Thema’s die recentelijk veel aandacht krijgen, zijn hybride werken en het doorbreken van wetten in de zoektocht naar écht oplossingen in het fysiek en sociaal domein. Meer weten en andere cases bekijken? Check het hier

NGO’s

Ook voor internationale NGO’s is serious gaming waardevol! Om dichterbij de oplossing voor internationale vraagstukken te komen bijvoorbeeld. 

Zo gingen we aan de slag op het gebied van ondervoeding, onderlinge samenwerking tussen buitenlandse (niet-gouvermentale) organisaties en omgaan met crisissituaties op regionaal niveau. Telkens innovatief én maatschappelijk relevant. Vinden we belangrijk.

Ook op de Filipijnen, in Kosovo en Indonesië ontwikkelde Salsaparilla al trajecten. En voor The Hague Academy waren we actief om militairen op vredesmissie te trainen in hun omgang met lokale bestuurders. 

Zorg

Zijn de ontwikkelingen in de zorg onnavolgbaar? Niet als het aan ons ligt. Met serious gaming zorgt Salsaparilla de afgelopen tien jaar al voor gedragsverandering op de werkvloer. Uiteenlopend? Zeker. Alle (opleidings)ziekenhuizen, zorgverenigingen, apotheken, gehandicapten- en andere zorginstellingen verschillen. En onze trajecten voor hen dus ook!

We maakten al voor meer dan 40 zorginstellingen specifieke verandertrajecten. Over werkdruk in de zorg, professioneel samenwerken en modernisering bijvoorbeeld. Telkens game based en met gedragsverandering als basis. Voor een échte cultuuromslag. Benieuwd naar wat we nog meer ontwikkelen? Bekijk snel onze ervaring in de zorg >>

Commercieel

Organisaties en bedrijven veranderen continu. Soms van ‘bovenaf’, een andere keer gaat het vanzelf. Het belangrijkste element voor succesvol change management? De mensen. Als iedereen de verandering draagt, doorvoelt en doorheeft, heb je een blijvende verandering te pakken. En dat is waar Salsaparilla voor gaat. Met serious gaming en gedragsverandering als basis. Want wij voeren belangrijke beslissingen wél op een leuke manier door. 

Dat blijkt uit onze verandertrajecten voor eerdere organisaties als ABN Amro, KPN, Intratuin, Ahold en vele andere. Elke situatie is uniek, dus voor elk bedrijf maken we een passend traject. Benieuwd hoe we dat doen? We vertellen het hier >>.

Onderwijs

Het onderwijs staat nooit stil. Zoveel vormen, zoveel veranderingen. Zie daar maar eens iedereen in mee te krijgen. Met serious gaming kom je een heel eind. Met de verandertrajecten van Salsaparilla haal je eindstreep. Onze aanpak en ervaring haalt elke medewerker enthousiast aan boord. Óók als ze denken: moeten we het nu wéér over een andere boeg gooien?

De professionaliteit van de docenten vergroten, het onderwijsaanbod verbeteren en veel andere wensen maken wij tastbaar. Zoals het bijzondere traject ‘Raak’. Een programma dat de signalering van kindermishandeling op basisscholen verbetert. Ook voor o.a. Universiteit Utrecht, ROC Midden Nederland en Hogeschool Arnhem en Nijmegen zetten we de verandering in. Hier lees je meer over de verschillende trajecten die Salsaparilla in het onderwijs ontwikkelt.

Speciaal voor opleiding- en adviesbureaus

Ja, Salsaparilla ontwikkelt zelf games en game based verandertrajecten binnen organisaties. Maar we houden ook van samenwerken! En sommige van onze interventies worden ingezet door organisatie- en adviesbureaus. Onder hun eigen regie. 

Zo werken we al sinds 2003 voor De Baak, dat verschillende games inzet. Incompany en voor open opleidingstrajecten. Ook Van Harte & Lingsma werkt sinds 2006 met ons aanbod. Benieuwd of de behoefte van de andere bureaus ook jouw behoefte is? Ontdek het hier >>.

Hoe werkt Salsaparilla eigenlijk?

 • De ideale mix
  Altijd in organisatorische context: Salsaparilla biedt de ideale mix tussen serious gaming én advies.
 • Speciaal op maat
  Elk traject is uniek en brengt de verandering teweeg die jouw organisatie zoekt.
 • Met een big smile
  Leren met een lach op je gezicht? Zo ga je pas van begrijpen naar handelen. Salsaparilla is méér dan kennis en cognitie.
 • Serieus resultaat
  Een blijvende verandering. Voelbaar in de prakijk, bij de mensen en op de werkvloer. Elke dag opnieuw.
Meer over de aanpak

Staat jouw branche er niet tussen?

Neem dan toch even contact op om te kijken wat er mogelijk is. Salsaparilla is helemaal vóór innovatieve verandering. De kans is dus groot dat we samen wat moois kunnen bereiken!

Ik neem even contact op

Wat kost dat nou?

Omdat elk traject specifiek wordt ontwikkeld voor jouw probleem, wens of vraag, is elke verandering uniek. Je snapt dat we daar geen vast prijskaartje aan kunnen hangen. Wat je wel kunt doen? Een vrijblijvend gesprek plannen! Dan beantwoorden we al je vragen.

Plan een vrijblijvend telefoontje