traject

Gedragsverandering in het kader van de AVG

Gemeente Utrecht

Gedragsverandering in het kader van de AVG

Gedragsverandering in het kader van de AVG

Vraag van de klant

De AVG komt eraan! Deze wet met betrekking tot privacy en informatiebeveiliging vraagt nogal wat van medewerkers in een publieke functie. Je moet je heel erg bewust zijn van het onderwerp waar je mee bezig bent en de risico’s op een datalek die het betreffende onderwerp met zich kan meebrengen. Pas op voor shoulder surfing, of meeluisterende collega’s in de kantoortuin. Pas op voor het hacken van je router als je thuis werkt. Log nooit in op openbare wifi voorzieningen zoals in de trein- deze zijn veel te makkelijk te hacken.
De nieuwe wet vraagt ook om nieuw gedrag van medewerkers. De gemeente Utrecht was daar al een tijdje mee bezig. Medewerkers waren al geïnformeerd, er werd al met rode en groene kaarten gewerkt op de werkplek. Toch veranderde het gedrag maar mondjesmaat. Dat is het moment dat Utrecht koos voor een game van Salsaparilla.

Aanpak

Salsaparilla heeft zich verdiept in de AVG en de consequenties van deze wet voor het dagelijks werk van een moderne ambtenaar. Die consequenties zijn enorm! Je moet je vooral heel bewust zijn van wat je doet en waar je wat doet. Vervolgens heeft Salsaparilla een live game ontwikkeld van 4 uur. Deze game is proefgespeeld met ambtenaren van de gemeente. Het bleek meteen een groot succes.

Resultaat

De game is 5 keer gespeeld, steeds met volle groepen.
De gemeente overweegt nu alle medewerkers de game te laten spelen.
Deelnemers roemen de opzet van de game en de manier van leren: “Het is leuk om te doen en tegelijkertijd leer ik hier echt iets van! Top!”

Nieuwsgierig geworden?
Game based change traject voor uw organisatie?

Kom in contact!