Trajecten

Voor blijvende verandering in jouw organisatie

Wij zijn vóór blijvende verandering. En jij?

Een masterclass zorgt voor een tijdelijke opleving in je team. Een motivatiegesprek werkt een paar dagen, misschien een week door. Een tweedaagse training gaat niet voor gedragsverandering zorgen. Een leuke, leerzame dag op de hei is precies dat; een leuke, leerzame dag op de hei.

Maar jij wilt écht verandering, toch? Op een leuke manier met meetbare resultaten.

Salsaparilla ook. Daarom ontwikkelen wij game based verandertrajecten.

Meteen een gesprek plannen

game based verandertraject; say what?

Serious gaming is dé tool om gedragsverandering van je medewerkers in gang te zetten. Het maakt een kijkje in de toekomst mogelijk. Ervaren hoe een verandering eruitziet, voelen welke (nieuwe) manier van handelen daarbij hoort. Op een speelse manier dus, met games. Je werknemers belichamen straks die verandering. Op de werkvloer, precies waar en hoe dat nodig is.

Daarom kiezen wij voor een trajectvorm. Want een eenmalige lezing of instructie, dat werkt niet. Gedragsverandering is onze focus. Meetbare resutaten zijn een must als je voor een blijvend effect gaat. Daarom voeren we in elk uniek verandertraject een 0-meting en een 1-meting uit. Zo zorgen wij voor meerwaarde in je organisatie. 

Meest gekozen trajecten

Omgevingswet

De Omgevingswet vraagt om ander gedrág. Niet om méér kennis. En die shift moet gemaakt worden. Een knop die omgaat. Lampjes die gaan branden. Het liefst met een lach op het gezicht. Salsaparilla ontwikkelt al sinds 2016 Omgevingswet-verandertrajecten (met serious games). Wij maakten al meer dan 40 gemeenten, provincies en andere overheidsinstellingen klaar voor de start van de Omgevingswet.

Meer over de omgevingswet

Doorbraakmethode

De stap naar maatwerk in het sociaal domein kan groot lijken. Buiten de gebaande paden, afwijken van de wet voor een échte oplossing. Over de regels heenkijken en durven te doorbreken. Klinkt leuk, niet gemakkelijk. Maar het kán wel. De Doorbraakmethode van Instituut voor Publieke Waarden maakt maatwerk gemakkelijk. Om te regelen. Om je handelswijze te verantwoorden. Een nieuwe denkwijze over complexe sociale situaties. Wij helpen jou de Doorbraakmethode implementeren op de werkvloer. Met een serious game, want de invoering van zo’n aanpak kan ook leuk! In de praktijk, tussen de mensen. 

Naar De Doorbraakmethode

Hybride werken

Voelen, horen, zien, proeven en ruiken om te ervaren hoe hybride samenwerken echt is. Welke methodiek er bij jouw team past. Welke gedragscodes essentieel zijn in jouw praktijk. Voor directie en management interessant om besluiten te nemen. Voor medewerkers belangrijk om te ervaren en betrokken te worden in het proces. Hybride werken vraagt om behoorlijk ander gedrag en handelen. De serious game based trajecten van Salsaparilla wakkeren de bereidheid om te leren en te onderzoeken met een twist aan.

Lees over deze trajecten

Veiligheid op de werkvloer©

In veel organisaties is er een ‘papieren’ wereld met geschreven regels over veiligheid. Het verschil met de praktijk is vaak groot. In deze serious game leren jouw mensen regels en dilemma’s over veiligheid open en eerlijk bespreken op de werkvloer. Groepswerk, best practises delen. Concrete en direct in te voeren verbeteracties zijn het resultaat. Met de speelse aanpak helpen werknemers elkaar en wordt gedragsverandering snel zichtbaar. 

Ik wil meer lezen

Werkdruk en werkcultuur in de zorg

Beter samenwerken en omgaan met werkdruk vraagt om behoorlijk ander gedrag en handelen. De zorg verdient een gezonde werkcultuur die draait om samenwerken en waarderen, bijvoorbeeld tussen specialisten en verpleegkundigen. Of om te ervaren hoe het hiërarchische kennissysteem ook anders kan. Voelen hoe het gaat als er een professionele aanspreekcultuur is. Waar tijdsdruk bespreekbaar is en waar samenwerking centraal staat. Salsaparilla ontwikkelde de afgelopen tien jaar al meer dan 40 ‘interventies’ in de zorg.

Meer over deze trajecten

Hoe verloopt een traject: de frisse aanpak van Salsaparilla

Dat je het met ons eens bent, is logisch. Een blijvende verandering kan alleen in de vorm van een (game based) verandertraject. De implementatie ervan kan gelukkig op een frisse, speelse en leuke manier! 

Hoe dat bij Salsaparilla gaat?

  1. Je neemt contact met ons op en we maken een vrijblijvende afspraak.
  2. Je legt uit wat de situatie is en welk probleem je ervaart. Wij luisteren, denken mee, stellen vragen. We concretiseren het serious game based traject op jouw praktijk.  
  3. We doen een 0-meting als startpunt.
  4. Het traject start op de werkvloer, de verandering wordt in gang gezet! Tijd om de glimlach op het gezicht van je medewerkers te toveren (ja, óók bij de ‘anti-anders’-mensen!).
  5. We blijven afstemmen en monitoren. Soms zullen we gaandeweg bijsturen en interventies schrappen of anders inrichten.
  6. We doen een 1-meting voor meetbaar resultaat. We reflecteren hierop en begeleiden verder als dat gewenst is.

En dan heb je een nieuwe werkwijze te pakken die helemaal ingebakken zit in de organisatie. In de mensen. Jouw mensen zijn de belichaming van de verandering. Als een tweede natuur.

Yes, ik wil meer weten!

Een visie op verandering hebben, is stap één. De weg naar implementatie lijkt misschien nog lang. Maar niet als het aan ons ligt. 

Salsaparilla ontwikkelt al jaren serious games en verandertrajecten in verschillende branches. Met meerdere organisaties die ons succesvol inschakelden, kennen we de ins en outs van gedragverandering op de werkvloer.

Ik wil contact met Salsaparilla

Salsaparilla B.V.
Salsaparilla 4all B.V.

Koepoortstraat 37
6981 AR, Doesburg
Nederland

030-2943536
  • U ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie van ons.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.