Dé weg naar veiligheid..

..en veilig gedrag op de werkvloer.

 

 

Veiligheid is gedrag. Een blijvende verandering.

Geen papierhandel met regels die ‘moeten’.

Veiligheid op de werkvloer, bij wie ligt dat?
De veiligheidsafdeling, SHE-coördinator, de directie? Of ligt het bij de mensen? Veiligheid is van iedereen. Maar het verschil tussen de geschreven regels en de dagelijkse praktijk is groot. Te groot? Vaak wel. 

In veel productie-omgevingen en bouwbedrijven is er een ‘papieren’ wereld; de wereld waarin staat hoe we onze veilig moeten gedragen. De praktijk is anders. De regels worden regelmatig overtreden. Niet handig, maar het gebeurt wel. Klinkt het als een onhaalbare situatie als iedere medewerker zich verantwoordelijk en veilig zou voelen én gedragen? 

Think again. Dat kan gewoon!

Jouw visie op veilig werken is stap één. De weg naar blijvende verandering hoeft niet lang te zijn. Salsaparilla ontwikkelde de afgelopen tien jaar veel serious games en verandertrajecten rondom (het beïnvloeden van) veiligheidsgedrag van medewerkers. Voor VolkerWessels, DAF Trucks, Heineken en Boskalis bijvoorbeeld. We kennen dus alle ins en outs.


LET OP: Serious gaming komt bij iederéén binnen. Met de game based aanpak van Salsaparilla voelt en ervaart elke werknemer zijn/haar rol in de veiligheid op de werkvloer.

Hoe je dingen wél mogelijk maakt

Een kijkje in de toekomst nemen, wil iedereen weleens. Écht voelen, zien, horen, proeven en ruiken. Om te ervaren wat werken in een veilige omgeving betekent. Hoe je de juiste discussies voert. En wat ‘veiligheidsbesef’ eigenlijk inhoudt.

Zowel voor directie en management als voor medewerkers een kijkje in de toekomst. Veiligheid op de werkvloer vraagt namelijk om ander gedrag, handelen en soms een nieuwe denkwijze. Door in groepen te werken, deel je best practices en leer je van elkaar. Onze speelse aanpak werkt verbindend en de positieve ervaring wordt gekoppeld aan een serieus onderwerp. 

De serious game based verandertrajecten van Salsaparilla zijn change management met een twist. Alles draait om ervaren in de praktijk. Jóuw praktijk. Zo implementeer je een serieuze stap als een veilige werkvloer op een leuke manier.

Je wilt toch dat..

 • ..je mensen regels en dilemma’s over veiligheid open en eerlijk bespreken op de werkvloer?
 • ..gedragsverandering zichtbaar wordt, omdat medewerkers elkaar helpen?
 • ..er concrete en direct in te voeren verbeteracties van en voor de werkvloer komen?

Precies, een onweerstaanbare kans op succes is geboren.

Ik wil meer weten over deze onweerstaanbare kans!

 

 

 

De Weg Naar Veiligheid©

Elk traject van Salsaparilla is uniek. Ook als het om een veilige werkvloer gaat. Iedere organisatie heeft eigen voorwaarden en een eigen situatie. 

“Op een speelse manier mensen uitdagen om over veiligheid
in gesprek te komen en hun kennis te toetsen.”

 

 

 

Voor VolkerWessels ontwikkelden we het spel De Weg Naar Veiligheid©. Al meer dan 12.500 medewerkers speelden deze serious game, waarin je als groep eerlijk praat over regels, dilemma’s en gedrag. Risico’s die ze nemen. Hoe ze elkaar aanspreken. Waar ze tegenaanlopen. Het verschil tussen wat ‘moet’ en ‘hoort’ en de dagelijkse praktijk.

Het team dat als eerste bij de veilige werkomgeving is, heeft gewonnen. Aan het eind van het spel heeft elke deelnemer een verbeteractie gedeeld. Een concrete actie die morgen ingevoerd kan worden.

 

“Het was een leuke, dynamische ochtend, waarin het spel inderdaad tot de juiste discussies heeft geleid. Ieder was zeer tevreden over de luchtige wijze waarop veiligheid op deze manier behandeld werd. En toch informatief en leerzaam.”
– medewerker VolkerWessels

“Het was een mooie dag. Wat een geweldig leuk spel. Heb het een keer of vier met verschillende groepen gespeeld. Iedereen was enthousiast. Echt top!”
– medewerker VolkerWessels

Salsaparilla gaat vele stappen verder dan bewustwording en kennisoverdracht. Onze serious games en verandertrajecten draaien om ervaring. Vallen en opstaan. Tot je de verandering in denken en handelen op een natuurlijke manier terugziet bij je medewerkers. Zij maken de overgang helemaal eigen met onze aanpak.

Nu fouten maken en ervarend leren, zodat het in de praktijk straks goed gaat. De frisse aanpak van Salsaparilla raakt mensen en krijgt ze in de actiemodus. 

De frisse aanpak van Salsaparilla

Dat je het met ons eens bent, is logisch. Veiligheid op de werkvloer is een must voor elke organisatie. De juiste vorm vinden en implementatie hiervan kan gelukkig op een heel leuke manier. 

Hoe dat bij Salsaparilla gaat?

 1. Je neemt contact met ons op en we maken een vrijblijvende afspraak.
 2. Je legt uit wat de situatie is en bespreken welke vragen je hebt. Wij luisteren, denken mee, vragen door. We concretiseren de juiste aanpak voor jouw praktijk.  
 3. Het traject start op de werkvloer, de verandering wordt in gang gezet! Tijd om de glimlach op het gezicht van je medewerkers te toveren (ja, óók bij de ‘anti-anders’-mensen!).
 4. We reflecteren op de resultaten en begeleiden verder als dat gewenst is.

 

 

 

En dan heb je een nieuwe werkwijze te pakken die helemaal ingebakken zit in de organisatie. In de mensen.
Veiligheid op de werkvloer is tweede natuur geworden. 

Yes ik wil meer weten!

Reviews

“De samenwerking was top. Zeer creatief, snel schakelen bij wijzigingen, altijd een luisterend oor, zeggen wat er wel en wat er niet kan. Heel heel heel hard werken met de planning en de deadlines altijd scherp voor ogen! Dat typeert de samenwerking met Salsaparilla.”
– Daan Thijssen, Manager Veiligheid VolkerWessels

 

“De sessies op de Veiligheidsdag zijn met veel enthousiasme verlopen. Leuk om te doen, leerzaam, verrassende inzichten vanuit de groep en goed voor veiligheidsbesef. Al met al een goede bijdrage aan de veiligheidscultuur!”
– medewerker VolkerWessels

 • Een veilige werkomgeving van en voor werknemers
 • Blijvende gedragsverandering in plaats van saaie kennisoverdracht
 • 100% praktijkgericht: ontdekken maar!
 • Serious gaming voor serieuze verandering
 • Veilig en effectief implementeren op een leuke manier
 • Ervarend leren met oefenen, vallen en opstaan
 • Al veel verschillende organisaties geholpen
 • Open en eerlijk praten over veiligheid op de werkvloer

We vinden het handig als we vooraf duidelijk weten wat je van ons verwacht. Welke problemen je dagelijks ervaart. Welke vragen je hebt. Wat er volgens jou moet veranderen. Dan kunnen wij jou vertellen welke investering hier bij hoort.

Ik neem contact op!