Trajecten voor de overheid

Échte verandering in jouw gemeente, provincie of overheidsinstelling

Werken bij de overheid saai? Dacht het niet! Al meer dan 40 verschillende gemeenten, provincies en ministeries kozen voor serious gaming op de werkvloer. 

Serious gaming met gedragsverandering als basis. Dat zijn onze verandertrajecten. Speels, met de focus op een blijvende verandering. En Salsaparilla heeft bakken ervaring met gemeenten, provincies en andere overheidsinstellingen. Al sinds 2002 ontwikkelen en begeleiden we overheidstrajecten op maat. Geen adviesbureau óf game-ontwikkelaar, maar best of both worlds dus.

Ontdek snel welke trajecten bij jouw organisatie passen.

Elke organisatie uniek?

Elke organisatie is uniek. Eigen teams, afdelingen, mensen; zij maken de werkvloer uniek. Ieder verandertraject dat Salsaparilla ontwikkelt, is afgestemd op jouw wensen. Bijzonder inspirerend om te lezen welke thema’s vragen om gedragverandering in de overheidsbranche.

Wij boekten al succes met…

 • De Omgevingswet >>
  Al sinds 2016 stomen we overheidsinstellingen klaar voor de invoering van de Omgevingswet. De shift naar gedragsverandering zorgt ervoor dat de Omgevingswet een tweede natuur wordt voor je medewerkers. Al meer dan 40 gemeenten en provincies gingen jouw organisatie voor.
 • Het Nieuwe Werken >>
  Als locaties in de regio worden gesloten en medewerkers in Den Haag moeten komen werken, wat doe je dan? Het ministerie van Economische Zaken koos voor een serious game van Salsaparilla. De werkvloer gaf antwoorden op: hoe blijven we een team? Hoe gebruiken we nieuwe technieken? Hoe houden we contact? Cultuur, teamwork op afstand en leiding geven werden zichtbaar in de praktijk.
 • De Doorbraakmethode >>
  Speciaal voor overheidsinstellingen in het sociale domein die buiten de gebaande paden durven te treden.
  Voor afdelingen die voor een échte maatwerkoplossing gaan. Met een filosofie die gericht is op handelen in complexe sociale situaties.
 • AVG in de gemeente >>
  ‘Het is leuk om te doen en tegelijkertijd leer ik hier echt iets van!’ De AVG-wet is al een tijd van kracht, maar hoe houd je medewerkers alert op de consequenties ervan? Gemeente Utrecht koos voor Salsaparilla, omdat het tijd was voor gedragsverandering. Een live game over privacy en informatiebeveiliging speciaal ontwikkeld voor medewerkers in een publieke functie.

Fris en speels. Mét meetbare resultaten.

Dat ben je vast niet eerder tegengekomen.
Benieuwd naar hoe we jouw organisatie kunnen veranderen?

Laat wat van je horen!

Ik ben benieuwd!