Trajecten voor NGO’s

Échte verandering in jouw organisatie

Werken NGO’s niet vernieuwend? Dacht het wel! Al meerdere niet-gouvermentale organisaties kiezen voor serious gaming in de praktijk.

Gedragsverandering is de basis van onze serious games. Dé tool die in elk verandertraject wordt ingezet. Fris en met de focus op een echt blijvende verandering. Ervaring genoeg! We werkten al in Kosovo, Indonesië en op de Filipijnen. Voor The Hague Academy ging Salsaparilla zelf aan de slag met militairen op vredesmissie!

Samenwerken met buitenlandse organisaties, andere landen en culturen. Het sluit perfect aan op onze kernwaarden rond maatschappelijke relevantie. De uitspraak ‘best of both worlds’ schiet hier te kort: verandertrajecten met NGO’s is ‘best of all worlds’. Belangrijk én in trajectvorm én op een leuke manier. Zo maak je dingen wél mogelijk.

Bekijk snel welke trajecten bij jouw NGO passen.

Welke NGO is uniek?

Elke NGO is anders en uniek. De omgeving, de praktische mogelijkheden, de mensen. Allemaal anders. Net als de verandertrajecten van Salsaparilla. Speciaal ontwikkeld op basis van een unieke situatie per NGO. Bijzonder inspirerend om te spieken welke thema’s om gedragsverandering vragen binnen niet-gouvermentale organisaties. 

Wij boekten al successen met…

In Indonesië is ondervoeding een groot probleem met serieuze gevolgen. Mythes over voeding(stoffen) is een van de oorzaken. Salsaparilla testte verschillende formats en onze bordspel bleek het meest effectief. Omdat het grootste deel van de doelgroep analfabeet is, werkt visueel en samenwerkend leren het beste. Het Ministerie van ‘Maritime Affairs and Fisheries and Health’ in Indonesië is dolenthousiast en gaat het spel verder uitrollen om ondervoeding tegen te gaan.

Het Zwitserse Logos helpt gemeenten in Kosovo de lokale overheden verbeteren. Salsaparilla werd ingeschakeld voor een verandertraject rondom interne samenwerking en communicatie. We interviewden alle teamleden op locatie en ontwikkelden een samenwerkingsspel. Resultaat? Een dikke 8 als gemiddelde beoordeling, omdat onderlinge relaties en doelgericht werken aanzienlijk verbeterd zijn!

Fris en speels. Mét meetbare resultaten.

Dat ben je vast niet eerder tegengekomen.
Benieuwd naar hoe we voor jouw NGO voor een blijvende verandering kunnen zorgen? Laat wat van je horen!

Ik ben benieuwd!