traject

De Weg Naar Veiligheid©

Volker Wessels

Een bordspel over veiligheid en veiligheidsgedrag op de werkvloer.

De Weg Naar Veiligheid©

Vraag van de klant

De Weg Naar Veiligheid© is een speciaal voor VolkerWessels ontwikkeld spel waarin je als groep met elkaar in gesprek gaat over veiligheid. Over regels, dilemma’s en over gedrag.

Vaak zit er een groot verschil tussen wat geschreven is, over wat hoort en moet en de dagelijkse praktijk. We willen graag dat mensen eerlijk zijn tegen elkaar, praten over de risico’s die ze nemen en lopen, elkaar aanspreken en elkaar helpen.

Aan het eind van het spel willen we graag dat iedere speler een verbeteractie bedenkt. Een actie die morgen ingevoerd kan worden waarmee jouw directe werkomgeving veiliger wordt.

Uiteraard gaat het in De Weg Naar Veiligheid© ook om het winnen van het spel. Welk team komt als eerste aan bij de veilige werkomgeving?

Aanpak

Feiten en cijfers
• Productietijd (van idee tot spellen afgeleverd op locatie): 2 maanden
• Aantal spellen: 625
• Bereik: 12.500 medewerkers
• Hergebruik mogelijk: ja

Resultaat

Reacties tijdens en na afloop
Er zijn vooral heel veel enthousiaste reactie binnengekomen. Een greep uit de reacties:

“De sessies op de Veiligheidsdag zijn met veel enthousiasme verlopen. Leuk om te doen, leerzaam, verrassende inzichten vanuit de groep en goed voor veiligheidsbesef. Al met al een goede bijdrage aan de veiligheidscultuur!”

“Het was een mooie dag. Wat een geweldig leuk spel. Heb het een keer of vier met verschillende groepen gespeeld. Iedereen was enthousiast. Echt top!”

“Het was een leuke, dynamische ochtend, waarin het spel inderdaad tot de juiste discussies heeft geleid.”

“Op een speelse manier mensen uitdagen om over veiligheid in gesprek te komen en hun kennis te toetsen.”

“Ieder was zeer tevreden over de luchtige wijze waarop veiligheid op deze manier behandeld werd. En toch informatief en leerzaam.”

De samenwerking met Salsaparilla
“De samenwerking was top. Zeer creatief, snel schakelen bij wijzigingen, altijd een luisterend oor, zeggen wat er wel en wat er niet kan…heel heel heel hard werken met de planning en deadlines altijd scherp voor ogen! Dat typeert de samenwerking met Salsaparilla.”

Nieuwsgierig geworden?
Game based change traject voor uw organisatie?

Kom in contact!