traject

One Health Game

Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Diergeneeskundigen

Crisisgame waarin humaan- en veterinair geneeskundigen leren samenwerken ten tijde van een zoönose uitbraak

One Health Game

Vraag van de klant

De KNMvD kwam naar Salsaparilla toe met de vraag om een game te maken waarin zowel humaan – als veterinair geneeskundigen konden oefenen in samenwerking en coördinatie tijdens de uitbraak van een zoönose.

Aanpak

Salsaparilla ontwierp de One Health Game. Een crisisgame waarin twee partijen met elkaar – onder druk– moeten samenwerken. De game maakt gebruik van een digitale applicatie. Deelnemers zitten tijdens de game achter schermen en krijgen in een hoog tempo steeds weer nieuwe informatie binnen (via mail, twitter, teletekst, you tube en de digitale krant). Als zij deze informatie goed bestuderen, constateren zij dat er zich een crisis aan het ontwikkelen is ergens in Nederland. Vervolgens moeten beide partijen gaan samenwerken, een crisisorganisatie opzetten, een communicatiebeleid vormgeven en de regie over de crisisreductie in handen nemen.

Resultaat

Het spel is in 2012 door heel Nederland gespeeld. Eerst waren er landelijke voorrondes, daarna een finale op het jaarcongres van de KNMvD. Sindsdien wordt het spel op allerlei plaatsen in het land steeds opnieuw gespeeld. De Universiteit Utrecht heeft het opgenomen in het curriculum voor diergeneeskunde studenten. Ook HBO en MBO opleidingen overwegen om het spel in aangepaste vorm voor hun studenten op te gaan nemen. Tevens zijn er gesprekken gaande om het spel ook aan de huisartsenopleidingen in Nederland toe te voegen.

Nieuwsgierig geworden?
Game based change traject voor uw organisatie?

Kom in contact!