Introductiegames voor nieuwe medewerkers

Hoe maak je de introductieperiode interessant en leuk?

De introductie van nieuwe medewerkers in een ziekenhuis is vaak verworden tot een saai stukje informatievoorziening. Een ochtend lang lezingen van goed bedoelende sprekers uit de organisatie. Over veiligheid, kwaliteit, personeelsvoorzieningen en over de visie van de organisatie.

Voor veel deelnemers is het hun eerste contact met de organisatie en vaak moeten mensen moeite doen om wakker te blijven. Zo wil je je organisatie in de onboarding fase natuurlijk niet presenteren!

Wat is een oplossing?

Je zou willen dat de introductiedag voor nieuwe medewerkers de deelnemers het gevoel geeft: “Wow! Wat een leuke dynamische club ben ik in beland!”- de vorm waarin je de introductie laat plaatsvinden moet aansluiten bij de waarden van je organisatie en de sfeer die je graag wilt creëren op de werkvloer.

Daarom helpen wij organisaties tijdens de introductiedagen met het opzetten van speelse methodieken, waardoor de nieuwe medewerkers gelijk enthousiast worden en weten in wat voor bedrijf ze terecht zijn gekomen.

Enkele zorginstellingen waarvoor we werken

Hoe kan Salsaparilla helpen?

Salsaparilla maakt game interventies. Met behulp van onze game interventies willen we gedragsverandering op de werkvloer realiseren. Denk hierbij aan:

  • Games voor nieuwe medewerkers en ook voor AIOS in het bijzonder
  • Salsaparilla maakt het spel, wij zorgen voor een eerste set met vragen en opdrachten en we zorgen ervoor dat deze vragen worden ge-upload naar onze QR-site. U krijgt als ziekenhuis uw eigen account op onze QR-site. U kunt na de opstart zelf vragen en opdrachten toevoegen of wijzigen op onze site
  • Tevens verzorgen wij een Train de trainer programma waarin we een aantal begeleiders van uw organisatie opleiden tot spelleider van de introductiegame.

In de afgelopen 10 jaar hebben we meer dan 40 verschillende game interventies voor zorg instellingen gemaakt en we helpen jou ook graag!

Geïnteresseerd?
Laten we in gesprek gaan