traject

WMO game

Stichting SWZ

Medewerkers in de gehandicaptenzorg bereiden zich voor op de komst van de WMO

WMO game

Vraag van de klant

Kan Salsaparilla als sparring partner voor ons optreden in het verandertraject dat onze organisatie door moet vanwege de invoering van de WMO? We willen graag meer dan alleen een goede game; we willen ook dat jullie snel kunnen inspelen op nieuwe opleidingsvragen die we “al-lerende” tegenkomen.

Aanpak

Salsaparilla fungeerde een aantal keren als sparring partner voor directie en projectleiding van deze instelling. Op een gegeven moment ontwikkelden wij een game waarin de medewerkers van SWZ Son konden oefenen in hun nieuwe rol in het kader van de WMO (de WMO game). Deze game is een aantal keren gespeeld.
Na deze game hebben er nog verschillende sessies plaatsgevonden waarin Salsaparilla vooral meedacht over de competentieontwikkeling van de medewerkers in het kader van de WMO.

Resultaat

SWZ Son heeft de invoering van de WMO goed overleefd. De directie geeft aan dat zij in veel gevallen nu sparring partner zijn van de gemeenten die diensten bij hen afnemen. “Wij zijn vaak verder en kunnen de gemeenten advies geven over hoe de WMO het beste valt in te richten.”

Nieuwsgierig geworden?
Game based change traject voor uw organisatie?

Kom in contact!