traject

Verbeter je commerciële slagkracht

Een game based verandertraject voor de mid-office medewerkers van een bank

Verbeter je commerciële slagkracht

Vraag van de klant

Kan Salsaparilla een leertraject verzorgen dat onze mid-office medewerkers in staat stelt om hun commerciële competenties verder te ontwikkelen?

Aanpak

Salsaparilla ontwierp een game based leertraject. Het traject werd gespeeld in een team van 4/5 personen waarbij alle teams een aantal scholingsmomenten kregen aangeboden. Het team dat aan het einde van het traject aan een jury van wijze mensen kon aantonen dat zij zich het meest hadden ontwikkeld op hun commerciële competenties won de eerste prijs.

Start van het traject was een Salsaparilla game over commercieel handelen vanuit de mid-office positie binnen de bank dat gevolgd werd door een 360 graden feedback moment. Ieder team kreeg vervolgens een budget waarmee zij een training konden inkopen. Teams bepaalden zelf welk teamlid welke training ging volgen en hoe zij elkaar over de inhoud van de trainingen zouden informeren.

Aan het einde van het traject speelden de deelnemers weer een Salsaparilla game. Het verschil in scores aan begin en eind was één van de bewijzen die teams meebrachten naar hun eindpresentatie bij de jury.

Resultaat

Van de 20 teams wisten er 18 aan de jury hun ontwikkeling te bewijzen. Het team dat won kon verslagen van klanten en interne collega’s overleggen waarmee zij hun ontwikkeling wisten te onderbouwen.

Nieuwsgierig geworden?
Game based change traject voor uw organisatie?

Kom in contact!