traject

Samenwerken spaart kosten

IHC Merwede

Scheepsbouwers leren beter samenwerken door middel van bordspel

Samenwerken spaart kosten

Vraag van de klant

IHC Merwede constateerde in een onderzoek naar faalkosten van haar scheepsbouwprojecten dat in ieder bouwproject dezelfde fouten gemaakt worden. Deze fouten zijn toe te wijzen aan een gebrek aan communicatie tussen de zes hoofdaannemers die samen verantwoordelijk zijn voor de bouw van een modern schip.
Salsaparilla werd gevraagd om een spel te maken dat gespeeld zou kunnen worden aan het begin van een bouwproject. Het spel moest als doel hebben om samenwerkingsproblemen in een vroegtijdig stadium bespreekbaar te maken om op die manier faalkosten te reduceren.

Aanpak

Salsaparilla verdiepte zich in de bouw van een schip. Zoals in de activiteiten van de zes partijen die bij de bouw van een schip betrokken zijn, de onderlinge verhoudingen, de dingen die keer op keer fout gingen en de kwaliteiten van alle partijen. Vervolgens ontwikkelden wij een bordspel. Dit spel werd een aantal keren proef gespeeld met een groep scheepsbouwers.

Resultaat

De reacties op het spel waren erg positief. Men stelde het duidelijk op prijs om op een speelse manier met elkaar kennis te maken, elkaar beter te leren kennen en de onderlinge communicatie op een speelse manier te testen. Het spel is vervolgens opgenomen in een reeks van interventies die de projectleider in kan zetten om het bouwproces te vergemakkelijken.

Nieuwsgierig geworden?
Game based change traject voor uw organisatie?

Kom in contact!