traject

Samen bevalt beter

Geboortehuis Maas

Samen bevalt beter

Samen bevalt beter

Vraag van de klant

Zou Salsaparilla een game based change traject kunnen verzorgen voor alle afdelingen die betrokken zijn bij ons Geboortehuis? We hebben gekozen voor een modern service concept waarbij eerste- en tweedelijns bevallingen op dezelfde plek kunnen plaatsvinden. Dat betekent voor onze gasten dat ze op dezelfde plek kunnen blijven, maar dat vraagt veel van onze professionals. Onze mensen moeten nauw samenwerken, maar vooral OOG hebben voor onze gasten. We krijgen op dit moment klachten. Mensen kiezen voor andere ziekenhuizen. Dat moet veranderen. We moeten beter samenwerken zodat onze gasten zich welkom en gezien voelen.

Aanpak

Tijdens de ontwerpfase van de game viel het Salsaparilla al op dat er veel geklaagd werd over de medewerkers van andere afdelingen. In de game, die we als start van het traject hebben ingezet, hebben we met name gefocussed op de onderlinge samenwerking, op het aanspreken van elkaar, maar ook op de toekomst van het Geboortehuis: “Als alle belemmeringen weg zouden zijn: hoe zou jij dan dromen dat het Geboortehuis eruit zou zien?” De game leverde veel materiaal op. Dit materiaal is vertaald in verbetervoorstellen en verbeterteams. Deze teams zijn binnen het Geboortehuis aan de slag gegaan.
Daarnaast werden er Monitoring sessies georganiseerd. Salsaparilla was bij deze sessies aanwezig. Tijdens deze sessies werd de voortgang op het traject binnen de verschillende geledingen besproken.
Mensen begonnen met tegenzin, deze weerstand begint zo langzamerhand om te slaan…

Resultaat

We zijn er nog niet. We zijn pas halverwege het traject, maar… op dit moment is het klaaggedrag bespreekbaar en begint de onderlinge afstemming te verbeteren. Het traject gaat nog door tot juni van 2017. Dan hopen we een afname in klachten en een toename in bezoekers/gasten te hebben gerealiseerd.

Nieuwsgierig geworden?
Game based change traject voor uw organisatie?

Kom in contact!