traject

Huurdersvisie Ymere uitrollen onder 900 medewerkers

Stichting Ymere

Huurdersvisie Ymere uitrollen onder 900 medewerkers

Huurdersvisie Ymere uitrollen onder 900 medewerkers

Vraag van de klant

Binnen Ymere hebben we een nieuwe visie op de bediening van onze huurders ontwikkeld.
We willen dat deze visie gaat leven onder onze mensen. Onze medewerkers moeten iedere dag opnieuw blijven nadenken over hun toegevoegde waarde: wat kan ik WEL voor deze huurder betekenen?
We willen de huurdersvisie levend maken door middel van een spel.
Kan Salsaparilla daarbij helpen?

Aanpak

Salsaparilla ontwikkelde een spel over de huurdersvisie van Ymere. Het is een zeer dynamisch spel geworden waarin de medewerkers van Ymere zich nu eens in de rol van Ymere, dan weer in de rol van de huurder, dan weer in een juryrol moeten verdiepen. Het spel wordt aan tafels gespeeld. Na 1,5 uur spelen heeft iedere deelnemer vanuit 3 verschillende posities met de huurdersvisie gewerkt.
Salsaparilla maakte het spel, testte het spel tijdens een bijeenkomst met alle managers van Ymere en verzorgde vervolgens een Train-de-Trainer programma voor medewerkers van Ymere. Daarna is de uitrol van het spel begonnen.

Resultaat

Het spel is inmiddels meer dan 50 keer gespeeld binnen de organisatie.
Reacties zijn heel positief: er zijn binnen Ymere bijvoorbeeld afdelingen die nooit contact met huurders hebben; zij geven aan dat zij door het spelen van het spel veel meer waardering voor hun collega’s hebben gekregen. Andere spelers geven aan dat zij door het spelen van het spel veel meer zijn gaan begrijpen van hun toekomstige rol: “Ik mag veel meer met de regels gaan spelen!”

Nieuwsgierig geworden?
Game based change traject voor uw organisatie?

Kom in contact!