traject

Agentschap NL | RVO

Agentschap NL | RVO

Adviseurs van Agentschap NL oefenen in advies- en acquisitievaardigheden

Agentschap NL | RVO

Vraag van de klant

Agentschap NL beheert de EIA, een energie subsidieregeling voor bedrijven. Een aantal jaren achter elkaar werden de gelden die klaarstonden voor deze subsidieregeling niet optimaal uitgenut. Agentschap NL besloot toen om haar adviseurs actief naar buiten te sturen en met diverse bedrijfstakken in gesprek te laten gaan. Doel van dit alles: EIA gelden optimaal uitnutten. Salsaparilla werd gevraagd om een game te maken waarin de Agentschap NL adviseurs konden oefenen in acquisitie-, advies- en netwerk competenties, om ze op die manier optimaal voor te bereiden op hun nieuwe rol in de maatschappij.

Aanpak

Salsaparilla verdiepte zich in de werkwijze, klanten, regelruimte en keuzemogelijkheden van de EIA adviseurs en ontwierp een game. Alle EIA adviseurs speelden het spel. Na afloop van de game trad Salsaparilla adviserend op naar de leidinggevenden van de adviseurs. Het was van groot belang dat de leidinggevenden het vuurtje dat tijdens de game was ontstoken zouden blijven aanwakkeren.

Resultaat

De game scoorde een ruime 8 in de evaluaties. Veel adviseurs geven aan dat zij nu makkelijker op bedrijven afstappen en belangrijker nog, de EIA gelden zijn beter gebruikt!

Nieuwsgierig geworden?
Game based change traject voor uw organisatie?

Kom in contact!