Salsaparilla helpt zelforganiserende teams in de zorg

Gooi regels overboord 

De roep om zelforganiserende teams in de zorg is ontstaan door een wildgroei aan regels. Deze werpen in de praktijk meer hindernissen op dan dat ze de professionals helpen. Ze leiden af van wat er nou echt belangrijk is: goede zorg. Dit moet vanzelfsprekend veranderen, maar een dergelijke hervorming binnen zorginstellingen wordt niet zomaar geïmplementeerd door een simpel cursusje. Het moet in de werkwijze van de medewerkers worden ingesleten. Wij creëren een doelgericht game-based verandertraject. Door gerichte inzet van serious games ervaart het personeel zelf welke uitwerking de transformatie op hen heeft en gaan ze er makkelijker mee aan de slag.

“Wij bereiden medewerkers en het bestuur voor op een verandertraject, want veranderen betekent niet automatisch bezuinigen. Omdat zelforganiserende teams in de zorg veel van de professional vragen, is het belangrijk om capaciteit en geld te behouden en het traject te blijven coördineren.” – Marco Tankink – Salsaparilla

HOE EEN GAME ZELFORGANISERENDE TEAMS IN DE ZORG HELPT

Het verandertraject is niet vooraf vastgesteld, gaat altijd in overleg met de werkgever en speelt in op actuele kwesties. Er zijn verschillende manieren om speelse interventies in te zetten bij de transitie naar zelfregulerende teams in de zorg, maar altijd verdienen ze een goed uitgestippeld traject. Soms besluiten wij bijvoorbeeld mee te lopen op de vloer om de nieuwe werkwijze te observeren. Soms kiezen we voor het een competitievorm waarin teams prijzen kunnen winnen. In overleg bepalen we de vorm die het beste bij de organisatie past.

Met een game-based verandertraject wek je een transformatie tot leven. Salsaparilla helpt zelforganiserende teams in de zorg te groeien in hun nieuwe rol. Neem contact op!

Salsaparilla B.V.
Salsaparilla 4all B.V.

Koepoortstraat 37
6981 AR, Doesburg
Nederland

030-2943536
  • U ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie van ons.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.