Personeel enthousiasmeren voor de SBARR methode

Een groot STZ-ziekenhuis liet het personeel een serious game doen om zich de SBARR methode eigen te maken. Zij waren namelijk door de Inspectie Gezondheidszorg op de vingers getikt, omdat de methodiek geen standaard onderdeel was van de dagelijkse werkzaamheden. Salsaparilla bestudeerde de interne processen en concludeerde dat medewerkers de methode wel kenden, maar niet actief toepasten.
Met een game based change traject brachten we daar verandering in.

Het ziekenhuispersoneel besefte niet in waarom het belangrijk was om de SBARR methode toe te passen. Zij zagen zichzelf als autonome professionals die heel goed zelf konden beslissen hoe ze hun kennis overdroegen. Het game based change traject van Salsaparilla zorgde voor meer motivatie, discipline en begrip voor het toepassen van de werkwijze.

De SBARR competitie

Salsaparilla ontwierp ‘de SBARR competitie’: een game waarin werken volgens de SBARR methode centraal stond. De focus lag op situaties waarbij het personeel onder grote druk staat en toch kennis via de methodiek moest worden overgedragen. Hoe kun je daar ruimte voor blijven maken? En wat zeg je eigenlijk tegen een arts die jou na één zin onderbreekt? De verschillende teams streden tegen elkaar voor de meeste punten. Deze verdienden zij door vraagstukken op te lossen volgens de SBARR methodiek.

Ruim 800 deelnemers

Ruim 800 medewerkers van het ziekenhuis deden mee aan de serious game. Verplegend personeel, maar ook specialisten speelden het spel verdeeld over teams van steeds 50 man. In 2 weken tijd voerden we de game 16 keer uit met 8 teams. De reacties van de medewerkers waren erg positief.

Een game based traject laat veranderingen op een speelse manier beklijven bij jouw personeel. Speel mee!

Salsaparilla B.V.
Salsaparilla 4all B.V.

Koepoortstraat 37
6981 AR, Doesburg
Nederland

030-2943536
  • U ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie van ons.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.