nieuws

Salsaparilla Goes International

13 July 2015
Salsaparilla Goes International

(VNG International steunt decentralisatie processen en faciliteert gemeentelijke internationaal beleid. De organisatie versterkt lokale overheden, hun verenigingen trainingsinstituten en decentralisatie task forces zowel in ontwikkelingslanden als in landen in transitie. Zij bouwen op bestaande ervaring met hoogstaande dienstverlening, zoals benchmarks, handvatten voor belasting inning en handboeken.)

Een crisis komt altijd onverwacht.

Crisisplan, crisisteam, crisiscentrum : het zijn allemaal voorwaarden voor het goed managen van een crisis. Het allerbelangrijkste is echter dat deze niet alleen goed voorbereid is, maar ook geoefend.

Onze games bootsen de realiteit na. Een game bestaat uit verschillende onderdelen waarbij ervarend leren voorop staat. In deze leersituaties doen mensen concrete en intense ervaringen op die na reflectie hiervan, leiden tot verandering in gedrag.

Natuurlijk hoop je dat een ramp zich nooit zal voordoen, maar als hij zich voordoet moet je voorbereid zijn, niet alleen op papier, maar ‘in het echt’.

Deze VNG International Crisisgame wordt in november voor het eerst gespeeld op de Filipijnen. Daarna op meerdere plekken in de wereld.

Recente trajecten