nieuws

Salsaparilla en BRAVO

25 January 2022
Salsaparilla en BRAVO

BRAVO is een term uit de preventieve geneeskunde die staat voor (meer) Bewegen, (stoppen met) Roken, (matig gebruik van) Alcohol, (gezonde) Voeding en (voldoende) Ontspanning. Recent wetenschappelijk onderzoek laat zien dat er verband is tussen enkele leefstijlgedragingen en individuele werkprestaties.

Veel gemeenten in NL proberen BRAVO programma’s op te starten in buurten. Hiervoor moeten buurt professionals met elkaar samen werken. Deze samenwerking komt vaak lastig van de grond.

Salsaparilla gaat in 2022 meewerken in een Consortium van 3 universiteiten, 2 hogescholen, een MBO instelling, een GGD en een aantal regionale gezondheidsinstellingen om buurtprofessionals te helpen om al samenwerkend goede BRAVO programma’s op te starten. De aangesloten instituten leveren de kennis, Salsaparilla zorgt voor de vertaling van deze kennis in een serious game. Een game die in de wijken gebruikt kan gaan worden om de samenwerking te versterken en betere BRAVO programma’s te maken.

Wij zijn er trots op om deel uit te maken van dit consortium.

Universiteit Maastricht, RadboudUMC, Vista College, Tilburg University, GGD Zuid Limburg, Fontys Hogescholen, Hogeschool Arnhem Nijmegen, Rosrobuust, Institute for Positive Health, Burgerkracht Limburgen de MIK & PIW groep).

 

Recente trajecten