nieuws

Noodlijdend ziekenhuis gered

30 June 2015
Noodlijdend ziekenhuis gered

Het noodlijdende Mandala-ziekenhuis is onlangs overgenomen door het Waalmond-ziekenhuis. In het Mandala-ziekenhuis is een verbeterslag nodig. Het ziekteverzuim moet drastisch omlaag. De productie en patiënttevredenheid moeten juist omhoog. Het aantal VIM-meldingen is onder de maat.

Twaalf medewerkers van Ikazia stapten dinsdag 7 januari bovenstaande fictieve wereld binnen in een managementgame. Dit was de aftrap van de nieuwe Leergang Managementvaardigheden voor teamleiders die in samenwerking tussen de Leerhuizen van Ikazia en Maasstad ontwikkeld is.

Hierbij waren gemengde teams geformeerd met deelnemers uit Ikazia en Maasstad. In de rol van teamleider werkten deze teams zich een hele avond een slag in de rondte. Ze voerden gesprekken met medewerkers van wie de functie een andere invulling krijgt en ze onderhandelden met hun veeleisende managers.

De rollen van medewerkers en managers werden levensecht vertolkt door de professionele trainingsacteurs van Salsaparilla. De teamleiders kregen na afloop van de gesprekken direct feedback van deze acteurs. Daarnaast werd er gewerkt aan het verlagen van het ziekteverzuim en het verbeteren de samenwerking met een gezondheidsinstelling in de regio.

Aan het einde van deze avond kon de balans worden opgemaakt van deze uitputtingsslag: de mensen van Ikzaia en Maasstad hebben de klus prima geklaard!

Recente trajecten