Met een crisis management training ben je voorbereid

Wanneer een crisis zich voordoet valt als eerste alle structuur en organisatie weg. Terwijl juist in dit soort gevallen samenwerking en coördinatie van essentieel belang zijn om de ramp te bedwingen en tot een goed einde te brengen. KNMvD vroeg Salsaparilla een game te ontwikkelen waarbij geneeskundigen konden oefenen op deze twee basiselementen bij de uitbraak van een zoönose.

Dier- en mensgeneeskundigen door heel Nederland spelen het spel tot op de dag van vandaag.

EEN GOEDE VOORBEREIDING REDT LEVENS

Wij ontwierpen een maatwerk serious game om artsen het rampenplan in het geval van een zoönose zo realistisch mogelijk te laten doorlopen. Omdat een infectieziekte zowel mens als dier treft, is het van belang dat humaan- en veterinair geneeskundigen nauw met elkaar samenwerken. In Nederland zagen we dit al eerder bij de uitbraak van de Q-koorts. Een goede rampentraining stelt specialisten in staat de schade zoveel mogelijk te beperken en in sommige gevallen zelfs levens te redden.

LEER ANTICIPEREN OP ONVERWACHTE SITUATIES

Tijdens de crisis management training leren de partijen onder hoge druk met elkaar samen te werken. Ze worden geconfronteerd met een stroom aan informatie, afkomstig van verschillende nieuwsbronnen. Uit deze gegevens die in de game werden verstrekt, blijkt in het geval van KNMvD dat er ergens in Nederland een crisis op het punt staat om uit te barsten. De gevolgen van een nationale zoönose zijn niet te overzien, daarom moesten de specialisten doeltreffend met elkaar samenwerken om de schade te beperken. Dit omvat onder meer het coördineren van een crisiscentrum en het coördineren van een duidelijk communicatiebeleid.

VERPLICHTE KOST VOOR STUDENTEN GENEESKUNDE

De crisis management game die Salsaparilla ontwikkelde voor KNMvD was een groot succes. Dier- en mensgeneeskundigen door heel Nederland spelen het spel tot op de dag van vandaag. De Universiteit Utrecht was zelfs zo enthousiast dat het de game opnam in het curriculum voor veterinaire geneeskundestudenten. Aangestoken door hen zijn er nu meerdere medische opleidingen die overwegen het spel in aangepaste vorm aan hun studenten te presenteren.

Een crisis management training helpt je wanneer een ramp zich voordoet

OVER KNMVD

KNMvD is de beroepsorganisatie van veterinair geneeskundigen in Nederland. Zij behartigt de belangen van dierenartsen in uiteenlopende werkvelden en speelt een actieve rol in het maatschappelijk debat over dierengeneeskunde.

Benieuwd naar wat serious games voor uw organisatie kunnen betekenen? Vraag nu vrijblijvend een demo aan!

Salsaparilla B.V.
Salsaparilla 4all B.V.

Koepoortstraat 37
6981 AR, Doesburg
Nederland

030-2943536
  • U ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie van ons.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.