Help scheepsmedewerkers de communicatie verbeteren

Een gebrek aan goede communicatie doet veel bedrijven de das om. Communicatie verbeteren leidt tot effectief samenwerken en dat heeft vele voordelen. Om te beginnen bespaar je flink op kosten wanneer niet iedere keer dezelfde fouten worden gemaakt. Zo ontdekte ook IHC Merwede. Salsaparilla ontwikkelde een maatwerk serious game.

De reacties op het spel waren erg positief.

 

De faalkosten zijn aanzienlijk verminderd.

EFFECTIEF SAMENWERKEN

Scheepsbouwer IHC Merwede constateerde in een onderzoek naar faalkosten van scheepsbouwprojecten dat in ieder bouwproject dezelfde fouten terugkwamen. Deze werden veroorzaakt door een gebrekkige communicatie tussen de zes hoofdaannemers die gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor de bouw van een modern schip.

Om de communicatie tussen de scheepsbouwers te verbeteren ontwikkelde Salsaparilla een serious game dat aan het begin van een bouwtraject gespeeld kan worden. Zo moesten samenwerkingsproblemen in een vroegtijdig stadium bespreekbaar worden om op die manier de faalkosten te reduceren.

GAME BASED CHANGE

Salsaparilla verdiepte zich in de bouw van een schip. We onderzochten de activiteiten van de zes partijen die bij het proces betrokken zijn, de onderlinge verhoudingen tussen deze partijen, de zaken die keer op keer fout gingen en de competenties en kwaliteiten van alle teams. Vervolgens ontwikkelden wij een bordspel. Dit spel werd een aantal keren als proef gespeeld met een groep scheepsbouwers.

MINDER FAALKOSTEN

De reacties op het spel waren erg positief. De scheepswerkers stelde het duidelijk op prijs om even ‘buiten het werk’ te stappen om kennis te maken met elkaar en ieders belangen beter te begrijpen. De onderlinge communicatie werd met de game meteen op een speelse manier getest. Hierna is het spel opgenomen in een reeks van interventies die de projectleider op ieder moment kan inzetten om het bouwproces te vergemakkelijken.

OVER IHC MERWEDE

IHC Merwede wordt ook wel Royal genoemd en is een wereldwijd opererende scheepsbouwer. Het bedrijf bestaat al meer dan 100 jaar en is gespecialiseerd in het ontwikkelen, ontwerpen en bouwen van schepen en materiaal voor baggerwerkzaamheden en de offshore industrie zoals olieplatformen en het leggen van pijpleidingen in de oceaan.

Benieuwd naar wat serious games voor uw organisatie kunnen betekenen? Vraag nu vrijblijvend een demo aan!

Salsaparilla B.V.
Salsaparilla 4all B.V.

Koepoortstraat 37
6981 AR, Doesburg
Nederland

030-2943536
  • U ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie van ons.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.