Verzuimreductie van 1,5% door serious game

Verzuim komt in iedere organisatie voor. Laten we daarom sturen op inzetbaarheid. Een gebroken enkel betekent misschien dat de medewerker zijn officiële functie niet kan beoefenen, maar belangrijker is het om te kijken wat diegene wel kan. En wat kun je er nou als werknemer zelf aan doen om het werk vol te houden? Gemeente Ede wil grip krijgen op het ziekteverzuim door onder andere een nieuw verzuimmanagement systeem te integreren.

In de gemeente Ede is na dit traject het verzuim met 1,5 % gedaald.

Voorkomen van uitval

Managers kunnen met grip op de situatie het ziekteverzuim reduceren. Hierbij ligt de focus op het voorkomen van uitval. Wanneer personeel gezond is en werkt in hun kracht, blijven ze vitaal en geestelijk minder belast. Salsaparilla hielp Gemeente Ede meer grip te krijgen op het ziekteverzuim en het nieuwe verzuimmanagement systeem door te voeren.

 

Wanneer de personele afwezigheid omlaag moet, helpt een serious game met verzuimreductie.

Game based veranderingstraject

We ontwikkelden een game based verandertraject voor de gemeente. Alle teamverantwoordelijken speelden een managementgame waarbij diverse onderwerpen aan bod kwamen. Het team met de beste overall score kreeg een prijs. Al tijdens het spelen van de game was de afdeling P&O samen met de bedrijfsarts bezig met het opvolgen van de opgedane kennis.

Succesvol 1,5% minder verzuim

Een beleid tegen ziekteverzuim is altijd maatwerk. Het moet onder andere passen bij de bedrijfscultuur, de grootte van de onderneming en de aard van de werkzaamheden. Een beleid om inzetbaarheid te vergroten heeft meerdere voordelen. Zo weten managers hoe ze moeten omgaan met verzuim, weten functionarissen welke procedures ze moeten volgen en is het helder wanneer externe deskundigen ingeschakeld moeten worden. Uiteraard moeten deze maatregelen het verzuim tegengaan. In de gemeente Ede is dat na dit traject met 1,5 % gedaald.

Over de gemeente Ede

De gemeentelijke organisatie waarvoor wij een maatwerk game ontwikkelden bestaat uit de concerndirectie, 23 afdelingen en vier ondersteunende afdelingen. Medewerkers worden optimaal uitgedaagd, gestimuleerd en ondersteund om duurzaam het beste van zichzelf te geven. Minder leidinggevenden en taakvolwassen medewerkers zijn hierbij sleutelbegrippen.

Benieuwd naar wat serious games voor uw organisatie kunnen betekenen?

Vraag nu vrijblijvend een demo aan!