Serious gaming in de de zorg

Werken in de zorg is druk genoeg. Werknemers hebben niet de tijd om in de schoolbanken een nieuwe manier van doen te leren. Laat staan de motivatie om aandachtig te luisteren. Salsaparilla ontwikkelt daarom een maatwerk serious game waarmee verandermanagement in de zorg op een leuke manier, doeltreffend wordt geïmplementeerd.

Serious games veranderen de mindset van medewerkers en zo de organisatie

Diverse vraagstellingen, meerdere serious games

Veel zorginstellingen hebben te maken met een overgeorganiseerde bedrijfsvoering. Ze willen daarom minder regels, minder managers, meer zelfsturende teams en terug naar de kern: voor patiënten zorgen. Hierbij wordt van medewerkers een hoge mate van verantwoordelijkheid en zelfstandige professionaliteit verwacht. Deze veranderingen sijpelen alleen zelden in het gewenste tempo van bestuur naar werknemers. Een maatwerk serious game, verandert de mindset wel met de beoogde snelheid.

Met serious games worden veranderingen in de zorg makkelijker geïmplementeerd

Focus op toekomstbelangen

Door middel van onze game based change trajecten leren zelfstandige Huisartsen onder een Dak (HOED), verpleegkundigen of chirurgen minder werken in de waan van de dag en meer te focussen op de toekomstbelangen van de zorginstelling.

Onderwerpen die al eens aan bod kwamen:

Al doende leert men

Bij alle bovenstaande voorbeelden geldt dat medewerkers veranderingen makkelijker adopteren met een serious game, dan met iedere andere training. Om een ziekenhuis veiliger te maken kun je immers wel duizend regels opstellen, maar die onthoudt niemand. Door een realistische werkomgeving te creëren waarbij medewerkers het spel bij de dagelijkse realiteit betrekken, leert men een nieuwe manier van werken waarbij vallen en opstaan is toegestaan.

Benieuwd naar wat serious games voor uw organisatie kunnen betekenen?

Vraag nu vrijblijvend een demo aan!