13 maart 2017

Ontdek nieuwe manieren voor onboarding van nieuwe medewerkers

Maak personeel vertrouwd met jouw bedrijfskernwaarden of enthousiasmeer werkzoekenden. Salsaparilla ontwerpt games voor onboarding van nieuwe medewerkers

Als organisatie wil je uiteraard dat het personeel jouw visie uitdraagt. Traditioneel doen bedrijven dit door middel van een serie van presentaties, waar de nieuwe medewerkers braaf naar luisteren. Salsaparilla doet het anders. Wij creëren verandertrajecten met een speelse touch. Onze games geven werkzoekenden een opwarmertje voor jouw organisatie of zorgen voor effectieve onboarding van nieuwe medewerkers.

Wat is een onboarding game?

In een onboarding game gaat het niet om winnen of verliezen. Het gaat erom mensen op een interactieve manier kennis te laten maken met het bedrijf. Wij achterhalen de bedrijfscultuur, visie en strategie door middel van interviews vooraf en bedenken een unieke maatwerk game voor jouw organisatie. Er zijn verschillende spellen denkbaar, van papieren hand-out tot digitale omgeving of uitgebreide simulaties met acteurs. Wat de juiste vorm voor jouw organisatie is, bepalen we in overleg.

Laat personeel kennis maken met jouw kernwaarden

Vergeet saaie monologen en bedrijfspresentaties. Een onboarding game wordt het gesprek van de dag bij de koffieautomaat. Een onderneming kan zijn visie wel vertellen, maar Salsaparilla gelooft dat jouw personeel meer leert door te ervaren. Daarom schrappen we de gebruikelijke PowerPoint-presentatie en verruilen we die voor een doordachte game waarin jouw medewerkers zelf aan de slag mogen. Spelenderwijs leren zij welke kernwaarden van belang zijn voor jouw bedrijf en hoe zij deze actief inzetten.

“In een gamesituatie geef je het personeel duidelijke handvatten. Ze weten niet alleen wat er van hen verwacht wordt, maar leren vooral hoe ze die kennis moeten toepassen in hun dagelijkse werkzaamheden.” - Marco Tankink - Salsaparilla

Rekruteer nieuw talent

Uiteraard kan onboarding van nieuwe medewerkers ook betekenen dat je nieuw talent inspireert. Veel bedrijven vinden het lastig om jonge mensen te prikkelen. Door in te spelen op de behoeften van deze game minded generatie laat je zien dat jouw bedrijf het lef heeft om zaken op een radicaal andere manier aan te pakken. Zet het als handige recruitmenttool in op een informatiedag of beurs. Zo enthousiasmeer je de jongere generatie en laat je zien welke toekomstkansen het bedrijf te bieden heeft.

Maak personeel vertrouwd met jouw bedrijfskernwaarden of enthousiasmeer werkzoekenden. Salsaparilla ontwerpt games voor onboarding van nieuwe medewerkers

Een serious game is de perfecte manier om onboarding van nieuwe medewerkers soepel te laten verlopen. Salsaparilla ontwerpt onboardingtrajecten op maat.