Management development traject op het ROC

Voor het ROC Midden Nederland werd een serious game ingezet als onderdeel van het management development traject. Simulatie spellen hebben een bewezen status en helpen leerlingen, studenten en docenten om een vaardigheid snel op te pikken. Zo ook de leidinggevenden van het ROC.

De game werd met veel energie gespeeld en de leidinggevenden waren erg enthousiast over de vorm van leren.

Nieuwe bedrijfsstrategie

Tijdens het management development traject leerden de leidinggevenden in vijf modules de nieuwe bedrijfsstrategie van het ROC Midden Nederland kennen. Speerpunt van dit traject was de focus op de klant. In een sessie die ‘klant-centraal’ werd genoemd, speelden wij een maatwerk game die deze bijeenkomst op een bijzondere wijze vorm gaf en de 70 deelnemers hielp dit onderdeel van de strategie eenvoudig op te nemen.

Behoeften van de huidige generatie

In de serious game werden de deelnemers uitgedaagd om nieuwe producten en diensten te verzinnen voor hun klant. Klanten zijn de leerlingen van het ROC. Om erachter te komen waarmee zij geholpen zijn, moesten de deelnemers zich eerst verdiepen in de behoeften van die generatie. Zo ontstonden er ideeën voor betere dienstverlening

Serious game als onderdeel in het management development traject

Resultaatgericht

De game werd met veel energie gespeeld en de leidinggevenden waren erg enthousiast over de vorm van leren. Een serious game is de perfecte oplossing om resultaatgericht grote veranderingen te implementeren. Onderzoek geeft aan dat de mate van betrokkenheid, het spelelement, de puntentelling en manier van feedback zorgen voor een zelfsturende houding die het leren bevordert.

Over ROC Midden Nederland

ROC Midden Nederland verzorgt met 1800 medewerkers het onderwijs voor ongeveer 24.000 studenten. In samenwerking met gemeenten en werkgevers wordt maatwerk onderwijs aangeboden dat aansluit bij de wensen van de klant. Door leidinggevenden en onderwijzers regelmatig bij te scholen werkt ROC Midden Nederland aan de kwaliteit van nu en de toekomst.

Benieuwd naar wat serious games voor uw organisatie kunnen betekenen?

Vraag nu vrijblijvend een demo aan!